Over Nifosa

Vraag en Antwoord aan Nicole van den Broek; de oprichtster van Nifosa:

Wat is Nifosa?
Nifosa is een kledingbedrijf, modelabel en uitgeverij, opgericht door Nicole van den Broek. Het richt zich op het kleden van de vrouwelijke voetbalfans en het uitgeven van het boek ‘Pittige Shit’. Op 1 november 2018 was de lancering met een allereerste voetbalfan-dress genaamd ‘The Flame’. Later volgde de Oranje-jurk ‘The Champ’. En op 13 maart 2021 is het tweede boek ‘Pittige Shit’ gelanceerd.

Wat betekent de naam Nifosa?
Tifosa betekent in het Italiaans ‘vrouwelijke voetbalfan’. Nifosa betekent dus Nicole’s vrouwelijke voetbalfans! Ik heb de naam Tifosa samengevoegd met mijn voornaam.

Wie is Nicole van den Broek?
Ik ben 46 jaar, geboren in Brouwhuis (Helmond) en al jaren woonachtig in Eindhoven. Verder werk ik 10 maanden per jaar als tourleader/reisleidster/gids over de hele wereld. In 2010 heb ik een boek geschreven ‘t Laatste rondje is van mij… en in maart 2021 is het tweede boek uitgekomen. In mijn spaarzame vrije tijd ga ik graag op stap, ga graag pokeren of rikken en ben een fervent PSV en Helmond Sport supporter.

Waar is je liefde voor voetbal vandaan gekomen?
Dat heb ik te danken aan mijn vader Harrie van den Broek †. Hij was net als ik een groot sportfan van allerlei sporten en had zelf een seizoenskaart voor PSV. Samen met hem heb ik de allereerste wedstrijd in het Philips stadion mogen beleven en vanaf dat moment was ik verkocht! Hij ging ook altijd met me mee naar mijn eigen sportwedstrijden en door hem is mijn liefde voor PSV er gekomen.

Heb je altijd deze ondernemingsdrang gehad?
Men zegt wel eens: “De appel valt niet ver van de boom”… En volgens mij gaat die vlieger bij mij ook wel op. Mijn vader was een groot ondernemer en heeft zijn eigen bedrijf ‘Gebr. Van den Broek transport’ destijds naar grote hoogtes gebracht. Helaas is hij al op 45-jarige leeftijd overleden. Ik had nog zóveel van hem kunnen leren!

Wel heeft hij me altijd bijgebracht om áltijd eerlijk te zijn, hard te werken maar ook op z’n tijd te genieten van het leven. En geloof me, dat doe ik zekers! Dat genieten. Want ik heb gezien hoe hij er zelf aan onderdoor is gegaan en mede daardoor is hij slechts 45 jaar oud mogen worden.

Al op vroege leeftijd heeft hij me laten zien, dat door je eigen geld te verdienen, dat je daardoor veel leuke dingen kunt doen. Door hem weet ik nu, dat je je passie moet laten spreken. Maar ook dat er veel tijd in gaat zitten om iets goeds neer te zetten!
You don’t build a business overnight! That takes time… En doorzettingsvermogen. En laat ik dat nou genoeg in huis hebben. Alles van dit project is op eigen kracht gerealiseerd en daar ben ik toch wel trots op!

Ik heb altijd wel ondernemersdrang gehad. Want ik ben ooit geëmigreerd naar de Dominicaanse Republiek en heb daar een kroeg op het strand gehad en heb meerdere plannen uitgewerkt. Helaas ben ik daarna terug moeten komen i.v.m. het overlijden van mijn vader.

Verder heb ik een boek geschreven met behulp van mijn oma Annie Verdonschot en dat is uitgebracht op 18 december 2010 met het Glazen huis in Eindhoven. Dat boek is inmiddels vierde druk en boek #2 is op 13 maart 2021 gepubliceerd.  Dus je zou kunnen zeggen, dat ondernemen altijd wel in me heeft gezeten. Ik ben mezelf altijd blijven vertellen: blijf vooral jezelf, houd de kern van je verhaal voor je en laat vooral je passie spreken! Dan komt het vanzelf goed… Ondernemen is investeren. Niet alleen geld, maar ook vooral veel tijd.

Waar komt dit idee voor deze supporterskleding vandaan?
Eigenlijk heel simpel: omdat het er nog niet was! Tuurlijk, er zijn ook wel een aantal artikelen voor vrouwelijke voetbalfans. Maar niets wat álle vrouwen flatteert of comfortabel zit. Er is niets vrouwelijks, niets wat sexy en comfortabel is en niets waarmee ik én naar een voetbalwedstrijd kan én daarna nog naar een feestje zou kunnen. Met deze jurken kan dat wel.

Al jaren heb ik het in mijn hoofd zitten om een mooie PSV- en Oranje-jurk te maken. Eentje die álle vrouwen staat! Van dik, dun, groot, klein, rondborstig, brede heupen, zwanger, etc. Het zou alle vrouwen moeten flatteren en ze zouden zich allemaal zelfverzekerd, sexy en goed moeten voelen!!

En zo is het me dus ook gelukt om op 5 juli 2018 het contract te tekenen met Toon Gerbrands voor een licentie van PSV. Hier ben ik ook zó trots op!  De stoffen zijn geperfectioneerd, de sluitstukjes nog mooier gemaakt, de waslabels zorgvuldig uitgekozen, de kleerhangers laten bedrukken en zo was alles mooi op tijd klaar. De stof is van hoogstaande kwaliteit uit Italië, gedrukt in Denemarken en de jurk wordt vervaardigd met de hand in St. Oedenrode. Er zitten meerdere uren in het vervaardigen van de jurk.

Ook is het sluitstukje bij de hals van echt 100% zilver, wat het de finishing touch geeft! Al met al geef je jezelf een écht luxe cadeau!

Alleen verkrijgbaar via deze webshop van www.nifosa.nl

Het eerste PSV-model heet ‘The Flame’. Deze is uitverkocht en niet meer verkrijgbaar. Momenteel is enkel nog de Oranje-variant The Champ’ verkrijgbaar.

Waar gaat boek twee ‘Pittige Shit’ over?
Ik heb in 25 jaar als tourdirector, gids en reisleidster een hoop meegemaakt en kan er een boek over schrijven. Dat heb ik dan ook gedaan! Deze luxe giftbox ‘Pittige Shit’ bevat twee boeken, die samen goed zijn voor 1.112 bladzijden vol avonturen en meeslepende reisverhalen uit verschillende landen. De box bestaat uit twee delen en is verpakt in een mooie, stevige cassette. De boeken bevatten naast de prachtige reisverhalen ook kleurenfoto’s en QR-codes om de beleving optimaal te maken.

Zo kom je er achter, dat ik de wetten van de schrijverswereld meerdere keren aan mijn laars lap en neem je mee op avontuur. Diverse taboes worden bespreekbaar gemaakt en ik dompel je onder in de wereld van contrasten met verschillende façades. Ieder huisje heeft zijn kruisje en ook achter mijn eeuwige glimlach schuilt een donker geheim. Je komt in het epicentrum der ellende.

Het is écht pittige shit en werkelijk álle registers gaan open. Niets of niemand wordt gespaard en ik laat een totaal andere kant van mezelf zien. Ik ga emotionele grenzen over en ik hoop een positieve inspiratie te zijn voor veel mensen. Dit project is een zielentocht geweest, een (z)ware bevalling en een openbaring van mijn leven in al z’n facetten. Het waren vaak pleisters, die ik van een wond moest trekken en wederom moest herbeleven. Dit was zeer zeker niet altijd makkelijk, maar wel noodzakelijk voor het gehele verhaal en de uiteindelijke boodschap.

Wie écht alles gaat lezen en het tot het einde kan volhouden? Die zal beloond worden met een oprecht inzicht in mijn keuken en krijgt een voyeuristisch gevoel bij het lezen van al mijn diepe geheimen. Alle remmen gaan los en iedereen zal zich kunnen vereenzelvigen met een van de hoofdpersonages in het verhaal of zich kunnen herkennen in een van de vele karakters.

Achter de hoge muren stormde het vaak bij mij. Je krijgt een privé blik in mijn leven gedurende mijn vele rondreizen, een eerlijk kijkje achter de schermen en dat alles terwijl ik me staande probeer te houden tussen het geweld van thema’s als depressie, zelfmoord, donornieren, blindheid, ALS, kanker, cyberpesten, literatuur, porno, reizen en vriendschap. Als je alles van tevoren weet, is rijk worden niet moeilijk. Mijn boodschap ontrafelt zich gedurende het lezen. Hoe verder je in het boek komt? Des te meer inzichten je zelf in het leven krijgt.

Ik ga er met gestrekt been in en het zal behoorlijk heftig, leerzaam, verdrietig maar bovenal positief zijn. Lezen is een zintuiglijk feestje en het oog wil ook wat. Daarom zitten er meerdere verborgen verrassingen in het boek en ik daag iedereen uit dit openhartige verhaal met me mee te beleven. Ik geef me volledig bloot en laat iedereen de andere kant van mijn medaille zien. Ik hield mezelf gevangen, maar ben nu vrij. Je zal zien: het gras is écht niet groener bij de buren…

Waar kan ik dit nieuwe boek bestellen?
Het snelste ontvang je het via de website www.pittigeshit.nl

Het betreft niet één boek, maar het zijn maar liefst twee boeken in een luxe en stevige cassette.
Naam giftbox: Pittige Shit
Deel 1: De wereld op z’n kop, 560 pagina’s
Deel 2: De weg naar herstel, 552 pagina’s
Prijs voor de luxe boxset met twee boeken: 39,95 Euro excl. verzendkosten

Je kan er ook voor kiezen het boek op te halen. Je kan je voorkeur aangeven op het bestelformulier. 
Het boek is na lancering exclusief verkrijgbaar via deze website en bij Bol.com.

De bestelling van dit boek wordt afgehandeld door uitgeverij Nifosa en is uitsluitend verkrijgbaar via www.pittigeshit.nl

Waar is boek één ’t Laatste rondje is van mij… nog verkrijgbaar?
Mijn eerste boek ’t Laatste rondje is van mij… is uitsluitend nog verkrijgbaar via deze website en tevens via onderstaande website van Kelbo: